Koken voor eenzame buurtbewoners

Op 16 en 17 maart 2012, tijdens NL Doet, kookten ambtenaren, deelraadsleden, fractiemedewerkers en db-leden van Stadsdeel Centrum onder leiding van MindandCooking een maaltijd voor eenzame buurtbewoners.
Stadsdiners
De stadsdiners, die werden georganiseerd door het Stadsdeel en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam, vonden plaats in “Huis van de Wijk” Het Claverhuis op de Elandsgracht en ouderensocieteit De Tweede Uitleg in de Nieuwe Looiersstraat. Onder de bezielende en inspirerende leiding van chefkok Kiriakos Karolidis van MindandCooking werd een Grieks/Italiaans menu gekookt, met de nodige zaziki en souvlaki Italiaanse aardappelen en caponata!Geanimeerd
Beide avonden waren een succes. Er kwamen ruim vijftig bezoekers. Sommigen hadden gereageerd op de oproep in de lokale media, maar velen waren ook aangemeld door buren, familie en bekenden of via welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties. De gasten schoven bij elkaar aan tafel aan, zodat er al snel geanimeerde gesprekken tussen onbekenden ontstonden.

In de watten
Twee ploegjes van een stuk of tien ambtenaren en politici, die in de afgelopen tijd via een interne campagne geworven waren, zorgden voor de bereiding van het eten, de aankleding van de zaal en het in de watten leggen van de gasten. Dankzij de inzet en de positieve instelling van alle betrokkenen verliepen beide avonden in een zeer gemoedelijke sfeer. Zowel de gasten als de vrijwilligers hadden het naar hun zin en iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis.Iedereen bedankt!
Ook wij van de VCA zijn dus dik tevreden en bedanken ambtenaren, deelraadsleden, fractiemedewerkers en db-leden van het stadsdeel Centrum alsmede chef Kiriakos Karolidis van MindandCooking en souschef Nasja Imamovic voor hun belangeloze inzet.

Reacties zijn uitgeschakeld